“Монгол мал, органик хүнс”  ХХК  компани нь 2020 оны 10 сард байгуулагдсан бөгөөд Khuvsgul lake брэндийн мах, махан бүтээгдэхүүн боловсруулах үйлдвэрлэлийн чиглэлээр үйл ажиллагаа эрхэлдэг. Эрүүл–Шинэ–Зөөлөн мах гэх тодотголтой Khuvsgullake брэндийн махыг хамгийн эрүүл бэлчээртэй, цэнгэг устай, малын гоц халдварт өвчин сүүлийн жилүүдэд илрээгүй хоёр аймгийн нэг болох Хөвсгөл аймгийн малчдаас амьд мал захиалж, малыг амьд байхад нь цуснаас нь шинжилгээ авч сорил тавьж сүрьеэ, бруцеллёз зэрэг өвчтэй эсэхийг шинжлэн,  эрүүл малыг нядалгаанд оруулж,  эрүүл ахуйн стандарт шаардлага хангасан үйлдвэр,  лаборатори,  хөргүүртэй тээвэр,  эрүүл боловсон хүчнээр мах бэлтгүүлж байна

Компаний онцлог давуу тал:

  • Малын махны гарал үүсэл нь тодорхой, лабораторийн  шинжилгээний бичигтэй, 1-р зэргийн мах, махан бүтээгдэхүүнийг хэрэглэгчдэд нийлүүлдэг.
  • Манай компани Монгол орны бэлчээрийн малын махыг боловсруулж, эрүүл ахуйн стандарт шаардлагыг бүрэн хангасан ямар нэгэн бэхжүүлэгч, консервант, химийн бодис, амтлагч агуулаагүй мах, махан бүтээгдэхүүнийг үйлдвэрлэдэг.
  • Стейкний махыг DRY AGE технологи ажиллагааны дагуу хуурай боловсруулалт хийж бэлтгэдэг.
  • Хэрэглэгчид манай бүтээгдэхүүнийг сүлжээ дэлгүүрүүдийн бүх салбаруудаас шууд худалдан авах боломжтойгоос гадна онлайнаар захиалаад, гэртээ хүргүүлээд авах боломжтой.
  • Бүх бүтээгдэхүүнүүдийг тусгай хөргүүртэй машинаар тээвэрлэдэг.
  • Мал бүрийн баримт бичиг, шинжилгээний бичиг нь дагалдан хэрэглэгчдэд очдог.

 Мал бүрийн баримт бичгийн бүрдүүлэлт:

  1. Малын цахим паспорт /Малын мэдээлэл, ээмэгний дугаар, ээмэг зүүсэн огноо, вакцинд хамрагдсан эсэх тэмдэглэл/
  2. Мал хүлээн авах акт /Малыгмалчны хотноос хүлээн авахад хүлээлцэх акт үйлдэж, фото  зураг/
  3. Мал эмнэлгийн гэрчилгээ /Малын гарал үүслийн гэрчилгээ/
  4. Малын эмчийн үзлэгийн акт /Малын эмчийн тэмдэглэл бүхий акт/
  5. Бруцеллёзийн шинжилгээний дүнгийн хуудас /Хөвсгөл аймгийн мал эмнэлгийн лабораторийн шинжилгээний бичиг/
  6. Малын ээмэгтэй чих /Тухайн малын чиптэй ээмэг бүхий чих/
  7. Технологийн дараалал /Малын махыг боловсруулсан технологи ажиллагааны тэмдэглэл/
  8. Савлагааны бүртгэл шалгах хуудас /Сав, баглаа боодлын битүүмжлэлийг сайтар шалгаж, битүүмжлэл алдагдсан бүтээгдхүүнийг нийлүүлэх, худалдаанд гаргахгүй байх тал дээр хяналт тавьж ажилладаг./

Мал, махны төрөлжсөн цахим дэлгүүр нь Хөвсгөл аймгийн малчдаас малаа авч, Хөвсгөл аймгийн махны үйлдвэрт бэлтгэн шууд таны гарт хүргэдэг бөгөөд хэрэглэгч та бүхэнд дараах үйлчилгээг үзүүлдэг. 

 - Мал бүрээс цусны дээж авч, бруцеллёзийн шинжилгээ хийлгэдэг.

- Мал бүр гарал үүслийн бичиг, малын цахим пасспорттой бөгөөд мал эмчийн үзлэгт ордог.

- Хэрэглэгч таны авсан хонины гулууз мах, гэдэс дотор, толгой шийр бүр тухайн хонины шинжилгээний бичиг, малын гарал үүслийн бичиг дагалдан очно.

- Хонины гулууз махыг монгол уламжлалт аргаар 6 хэсэг болгон хувааж бэлтгэсэн. Эрүүл, аюулгүй орчинд бэлтгэж, зориулалтын хайрцагт стандартын дагуу савласан.

- Хонины гэдэс дотор тус бүрийг цэвэрлэж, вакумдан савласан.

 - Хонины толгой, шийрийг хуйхласан бөгөөд толгойг 2 хуваан хөрөөдөж, вакумдан савласан.

- Хайнаг, сарлаг, монгол үхрийн махыг 0°С ~ +5°С хэмд, 70-80 хувийн чийгшилтэй өрөөнд UV хэт ягаан туяаны гэрэлд 28 хоног,  хонь, гахайн махыг 0°С ~ +5°С хэмд, 70-80 хувийн чийгшилтэй өрөөнд, UV хэт ягаан туяаны гэрэлд 14 хоног хуурай боловсруулалт хийсэн бүтээгдэхүүн юм.

Захиалгыгhttps://khuvsgullake.mn/

Дэлгэрэнгүй мэдээ, мэдээллийг  Фэйсбүүкийн:  https://www.facebook.com/khuvsgullake  хаягаар аваарай.