Юунаас

Яагаад

Зайрмаг

Их халууцсан үед хэрэглэхэд халуун хүйтэн харшиж хоолой өвдөх, ханиад хүрэх магадлал өндөрсдөг

Ундаа, усыг хэт их хөргөж хэрэглэх

Өндөг, хиамжигнэмэг, бялуу гэх мэтхадгалалтын хугацаа, нарийн горим шаарддаг бүтээгдэхүүнүүд

Өвчин үүсгэгчид үржих таатай орчин болж амархан мууддаг

Хуурсан, шарсан зүйл

Ходоодонд маш их ачаалал өгчгэдэс хүнд оргих, гэдэс дүүрэх гэх мэт таагүй зүйлсийн эх үүсвэрболдог

Оройн хоолонд мах ихээр хэрэглэх

Орой биеийн эд эсүүд шим тэжээлээ аваад боловсруулах биш хадгалах процесс түлхүү явагддаг.

Астм зэрэг харшлын эмгэгтэй хүмүүс хадгалааслах бодис ашигласан бүтээгдэхүүн хэрэглэх

Муудахаас сэргийлсэн бодис нь хатаасан жимс, хүнсний ногоо, жимсний чанамал, усан үзмийн дарс, шар айраг, жүүс , сам хорхой зэрэгт ихээр ауулагддаг. Хэрэглэсний улмаас өвчин сэдрэх магадлалтай.

Хүнсний бүтээгдэхүүнийг гар дээрээс худалдан авах

Хадгалалтын горим зөрчигдөж наранд хэт халж чанараа алдсан, өвчин үүсгэгчээр бохирлогдсон байх нөхцөл өндөр.

Найдваргүй хоолны газруудаар үйлчлүүлэх

Хоол хүнс амархан муудаж байгаа тохиолдолд та эрүүл мэндээрээ золиос хийж байгаа хэрэг болно

 

 

Эх сурвалж: Нийгмийн эрүүл мэндийн хүрээлэн