Хэт халууны үед ТАТГАЛЗАХ хоол хүнс: Яагаад?
2016/08/04
Юунаас |
Яагаад |
Зайрмаг |
Их халууцсан үед хэрэглэхэд халуун хүйтэн харшиж хоолой өвдөх, ханиад хүрэх магадлал өндөрсдөг |
Ундаа, усыг хэт их хөргөж хэрэглэх |
|
Өндөг, хиамжигнэмэг, бялуу гэх мэтхадгалалтын хугацаа, нарийн горим шаарддаг бүтээгдэхүүнүүд |
Өвчин үүсгэгчид үржих таатай орчин болж амархан мууддаг |
Хуурсан, шарсан зүйл |
Ходоодонд маш их ачаалал өгчгэдэс хүнд оргих, гэдэс дүүрэх гэх мэт таагүй зүйлсийн эх үүсвэрболдог |
Оройн хоолонд мах ихээр хэрэглэх |
Орой биеийн эд эсүүд шим тэжээлээ аваад боловсруулах биш хадгалах процесс түлхүү явагддаг. |
Астм зэрэг харшлын эмгэгтэй хүмүүс хадгалааслах бодис ашигласан бүтээгдэхүүн хэрэглэх |
Муудахаас сэргийлсэн бодис нь хатаасан жимс, хүнсний ногоо, жимсний чанамал, усан үзмийн дарс, шар айраг, жүүс , сам хорхой зэрэгт ихээр ауулагддаг. Хэрэглэсний улмаас өвчин сэдрэх магадлалтай. |
Хүнсний бүтээгдэхүүнийг гар дээрээс худалдан авах |
Хадгалалтын горим зөрчигдөж наранд хэт халж чанараа алдсан, өвчин үүсгэгчээр бохирлогдсон байх нөхцөл өндөр. |
Найдваргүй хоолны газруудаар үйлчлүүлэх |
Хоол хүнс амархан муудаж байгаа тохиолдолд та эрүүл мэндээрээ золиос хийж байгаа хэрэг болно |
Эх сурвалж: Нийгмийн эрүүл мэндийн хүрээлэн
Зочин · 2016/08/04
okay