Өнөөдрийн хоолны цэсэнд солонгос хэлээр "buldak" гэж нэрлэдэг халуун ногоотой, бяслагтай тахиа юм.  Харуун ногоотой хоолонд дуртай бүсгүйчүүд оройн хоолондоо сонгон бэлтгээрэй. Buldak нь халуун ногоотой,  маш зөөлөн, шүүслэг байдаг учир таньд таалагдах болно. 

 


 

Найрлага:

 

Тахианы гуя 4 ширхэг 

½ аяга халуун чинжүү ширхэгтэй

2-3 халбага халуун чинжүү зуурмаг

1 халбага цуу

3 халбага ургамлын тос 

½ халбага хар чинжүү

⅓ аяга будаа сироп (эсвэл эрдэнэ шишийн сироп, элсэн чихэр, зөгийн бал)

6 том сармис хумс, татсан

2 халбага цагаан гаа, татсан

1 бяслаг , жижиг хэсэг болгон хуваасан

1 ногоон сонгино, жижиглэсэн

¼ аяга ус

 

 

1. Халуун чинжүү ширхэгтэй, халуун чинжүү зуурмаг, шар буурцагны соус, 2 халбага ургамлын тос, хар чинжүү, цагаан будааны сироп, сармис, цагаан гаа зэргийг нэгтгэнэ. Халуун ногоотой зуурмагийг сайн холино.

 

2. Тахианы мах нэмээд гараараа сайн холино.
 

 

3. 1 халбага ургамлын тосоор галаа  халаана. Хэрчсэн цагаан будааны бялууг нэмээд хэдэн минутанд хуурч шараарай. Хоёр талыг нь шаржигнуур, цайвар алтан хүрэн өнгтэй болтол шарна. 

 

 

4. Амталсан  тахианы махаа гал дээр тавьна. 10 минутын турш дунд зэргийн халуунтай галд болгоно. 

5.  Хэрэв та ердийн хайруулын тавган дээр хэрэглэдэг бол 7-8 минут байхад болно. Тахианы махыг түлэхгүй  байх хэрэгтэй.

 

 

6. Болж байгаа тахиан дээрээ будаагаа нэмээд таглана. 

 

 

7. Галын температурыг бага багаар бууруулаарай. 

8. Та бяслаг хэрэглэхдээ  зуухыг урьдчилан халаагаад. Тахиан дээрээ бяслагаа тараагаад тавьна.  Хэдэн минутын турш зууханд бяслаг хайлж, гоё болох болно. 

 

 

9. Жижиглэсэн ногоон сонгино цацаж амт оруул. 

 

 

10. Сайхан хооллоорой