Гарын доор орц ашиглан цаг заваа хэмнэн богино хугацаанд амттай бөгөөд хийхэд амархан шөл хийж сураарай. Яарч сандарсан үед чинь хэрэгтэй шүү.

 30 min

  1. 1

    Сонгино болон улаан чинжүү, улаан лоолийг жижиглэн хэрчинэ.

  2. 2

    Саванд үхрийн татсан махыг хийж өөрөөр нь өнгөр тогттол хуурна. Дараа нь ургамлын тосыг хийж бор болтол нь хуурна.

  3. 3

    Үүний дараа хэрчсэн ногоонуудыг махан дээр хийж зөөлөртөл нь хуурна. Давс, хар перц, улаан перц, халуун чинжүү болон өөрийн дуртай бусад амтлагчаар амтлаарай.

  4. 4

    Ногоо зөөлрөөд эхлэмэгц шөлийг хийнэ. Мөн улаан лоолийн сүмс хийж хутгана. Ингээд буцалтал нь таглана.

  5. 5

    Энэ хооронд гоймонг 10-15 минут буцалсан давстай усанд чанаж зөөлрүүлээд халуун уснаас гаргаж сайтар хөргөнө. Бага зэргийн масло эсвэл ургамлын тос хийж сайтар хутгаж хөргөөрэй.

  6. 6

    Ингээд шөлний сайхан үнэр ханхалж, мах бүрэн зөөлөрч болмогц гоймонг хийж хутгаад яншуй болон ногоон сонгиноор амтлаад амтархан хооллоорой.