Хэт халууны үед ТАТГАЛЗАХ хоол хүнс: Яагаад?
2016/08/04
			Юунаас | 
			
			Яагаад | 
		
			Зайрмаг | 
			
			Их халууцсан үед хэрэглэхэд халуун хүйтэн харшиж хоолой өвдөх, ханиад хүрэх магадлал өндөрсдөг | 
		
			Ундаа, усыг хэт их хөргөж хэрэглэх | 
		|
			Өндөг, хиамжигнэмэг, бялуу гэх мэтхадгалалтын хугацаа, нарийн горим шаарддаг бүтээгдэхүүнүүд | 
			
			Өвчин үүсгэгчид үржих таатай орчин болж амархан мууддаг | 
		
			Хуурсан, шарсан зүйл | 
			
			Ходоодонд маш их ачаалал өгчгэдэс хүнд оргих, гэдэс дүүрэх гэх мэт таагүй зүйлсийн эх үүсвэрболдог | 
		
			Оройн хоолонд мах ихээр хэрэглэх | 
			
			Орой биеийн эд эсүүд шим тэжээлээ аваад боловсруулах биш хадгалах процесс түлхүү явагддаг. | 
		
			Астм зэрэг харшлын эмгэгтэй хүмүүс хадгалааслах бодис ашигласан бүтээгдэхүүн хэрэглэх | 
			
			Муудахаас сэргийлсэн бодис нь хатаасан жимс, хүнсний ногоо, жимсний чанамал, усан үзмийн дарс, шар айраг, жүүс , сам хорхой зэрэгт ихээр ауулагддаг. Хэрэглэсний улмаас өвчин сэдрэх магадлалтай. | 
		
			Хүнсний бүтээгдэхүүнийг гар дээрээс худалдан авах | 
			
			Хадгалалтын горим зөрчигдөж наранд хэт халж чанараа алдсан, өвчин үүсгэгчээр бохирлогдсон байх нөхцөл өндөр. | 
		
			Найдваргүй хоолны газруудаар үйлчлүүлэх | 
			
			Хоол хүнс амархан муудаж байгаа тохиолдолд та эрүүл мэндээрээ золиос хийж байгаа хэрэг болно | 
		
Эх сурвалж: Нийгмийн эрүүл мэндийн хүрээлэн






                                
                                
                                
                                
                                
					
 
				                             
				                        
 
				                             
				                        
 
				                             
				                        
 
				                             
				                        
 
				                             
				                        
 
				                             
				                        
 
				                             
				                        
 
				                             
				                        
 
				                             
				                        
 
				                             
				                        
 
				                             
				                        
 
				                             
				                        
 
				                             
				                        
 
				                             
				                        
 
				                             
				                        
 
				                             
				                        
 
				                             
				                        
 
				                             
				                        
 
				                             
				                        
 
				                             
				                        
 
				                             
				                        
 
				                             
				                        
 
				                             
				                        
 
				                             
				                        
 
				                             
				                        
 
				                             
				                        
 
				                             
				                        
 
				                             
				                        
 
				                             
				                        
 
				                             
				                        
 
				                             
				                        
 
				                             
				                        
 
				                             
				                        
 
				                             
				                        
 
				                             
				                        
 
				                             
				                        
 
				                             
				                        
 
				                             
				                        
 
				                             
				                        
 
				                             
				                        
 
				                             
				                        
 
				                             
				                        
 
				                             
				                        
 
				                             
				                        
 
				                             
				                        
 
				                             
				                        
 
				                             
				                        
 
				                             
				                        
 
				                             
				                        
 
				                             
				                        
 
				                             
				                        
 
				                             
				                        
 
				                             
				                        
 
				                             
				                        
 
				                             
				                        
 
				                             
				                        
 
				                             
				                        
 
				                             
				                        
 
				                             
				                        
 
				                             
				                        
					
						
						
						
						
                    
Зочин · 2016/08/04